Ute temperaturmåler fra YR

Endret Fri, 16 Oct 2020 ved 12:18 PM

Om du ikke har egen ute temperaturmåler, men bruker temperaturen fra YR/Meteorologisk institutt så har det nå sluttet å fungere. Dette grunner til at den 14. november 2019 klokken 11:00 så gjorde de om på sine sider, slik at vi ikke får hentet ut disse dataene slik som vi har gjort tidligere. 


Konsekvenser som kan forekomme på bakgrunn av dette er at adaptiv oppvarming ikke klarer å kompensere for utetemperaturen, med mindre det er en lokal ute temperaturmåler på prosjektet.


På nåværende tidspunkt så kan vi ikke si noe om hvor lang tid det eventuelt vil ta før vi har en alternativ løsning på plass for de som ikke har egen utetemperaturmåler, men vi kan nevne at for alle prosjekter som ikke bruker de gamle SC-1 kontrollerene så kan Netatmo benyttes for å måle utetemperatur mm.17.12.2019:

Vi har nå fikset slik at det er mulig å få inn temperaturer fra YR igjen. Dessverre så lot det seg ikke fikse automatisk for alle sammen og det er derfor nødvendig å åpne prosjektet i xSetup og laste opp prosjektet der. Det er ikke nødvendig å gjøre noe i xSetup, men du vil nå se at det er et eget datapunkt som nå heter YR.NO. Det er forøvrig kun der om du ikke har en egen utendørs temperaturføler.


10.01.2020:

Nytt år nye mulighet, kommuner og fylker. Siden værmeldingen og utendørs temperaturen er organisert på fylker og kommuner så sluttet dette gradvis og fungere etter nyttår 2020. Vi har derfor etter beste evne manuelt oppdatert dette for alle som hadde værmelding/utendørs temperatur fra yr på aktuelt tidspunkt. Slik at for alle som har det nye datapunktet YR.NO som beskrevet over så fungerer det allerede. For alle andre eksisterende prosjekter er det bare å gjøre slik som beskrevet over. For alle nye prosjekter så må linken legges inn manuelt. MERK knappen "Kopier fra sted" ikke fungerer på prosjekter som har blitt politisk flyttet.


14.01.2020:

Det viser seg at det ikke er mulig å få utendørstemperatur fra YR inn på de eldre SC-1 med ny metode. Vi jobber med å forsøke å omgå det problemet.


17.07.2020:

På gjeldende tidspunkt så klarer vi ikke å få tilbake utetemperatur fra YR på de eldre SC-1 kontrollerene. Beklager ulempen dette medfører.

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen