Hvordan setter jeg opp persiennestyring via Sensio

Endret Mon, 28 Dec 2020 ved 01:00 PM

Til persiennestyring trenger du persienneaktuator, lux-føler og analog inngang.

Eaton xComfort har to ulike produktnummeret, som i praksis er det samme produktet, men med ulik standardsinnstilling

CJAU-01/02 – standardinnstilling med kjøretid 1 minutt, dvs ved trykk opp så starter persiennen, og den stopper igjen ved kort trykk opp.

CJAU-01/03 – standardinstilling «trykknapp-betjening», dvs at den kun går opp eller ned når knappen holdes inne

Lux måler: CSEZ 01/15. El.nr 45 606 32
Analog aktuator: CAEE 02/01. El.nr 45 606 22

Når du monterer lux så bør du sette den på samme side av huset som du har persiennen som skal styres.

Først må persienner, lux og aktuator leses inn i MRF

Deretter går du over til xSetup. Her er det innebygd hysterese, dvs funksjonalitet for forsinkelse, slik at alt du trenger er å legge riktig instillinger på datapunktet. Velg type lyssensor, riktig sone (må vere samme sone som persienne), styrer persiennestyring, og grenseverdi (vanligvis mellom 30.000-40.000 lux)

Om du ønsker å benytte tilsvarende funksjonalitet for vind eller regnsensor, så kan det enten legges inn på tilsvarende måte, men under lyssensor-valget. Eller sensor med potensialfri utgang kan kobles til binær inngang for å styre persienner (evt vindu eller tilsvarende). Deretter kan du sette opp innstilling som drar inn persiennene automatisk om det er over grenseverdi (ta tiden på hvor lang tid persiennene bruker på komme seg inn, for er det mer enn ett minutt må du øke standardtiden i MRF)

det finnes masse ulike dippedutter på vann, regn, snø og is som enkelt kan kobles til via binærinngang, som feks denne
http://www.kemo-electronic.de/en/House/Garden/M152-Rain-Sensor-12-V-DC.php