RoomMate: Sjekkliste ved feil

Endret Fri, 12 May 2023 ved 12:44 PM

1. Dobbeltsjekk alltid at installasjonsveiledningen er lest og punktene der har blitt utført.
  2. Koble sensoren til nettverk og strøm. Om sensoren har strøm lyser det 12 røde lys i sensoren
  3. NB: Det kan ta opptil 5 minutter før lyset kommer på – om den ikke lyser etter 5 minutter – ta ut strømmen og sett inn igjen og vent nye 5 minutter.
  4. Om sensoren ikke kommer får strøm – sjekk kobling mellom powersupply og stikkontakt, samt at stikkontakten fungerer med annet elektrisk utstyr.
  5. Om sensor fortsatt ikke får strøm – teste med en annen strømadapter
  6. Sjekk at sensoren er aktivert i grensesnittet (roommate2.no /roommate3.no)
  7. Sensoren kobles ikke mot wifi
  8. står Netgear adapter i?
  9. er SIM kort i 4G ruter aktivert
  10. får du koblet mobilen din til ruter og surfet på nett
  11. har du lagt inn rett SSID/pass på sensoren via minnepenn (det er veldig viktig at du påser at SSID/pass er skrevet riktig med små/store bokstaver).
  12. Dobbeltsjekk at filnavnet som lagres på minnepenn er wifi.txt.
  13. Om kommunen registrerer MAC adresser til sensorene i nettverket, står MAC adressene på Netgear adapteren i liten skrift.
  14. Er portene åpnet opp? Se systemarkitektur dokument
  15. Forsøk å koble sensoren til nett via delt internett på mobilen for å utelukke at feilen ligger i nettet til kommunen. Husk da å legge inn ny tekst fil med oppdatert SSID/pass fra mobilen, men riktig små/store bokstaver.
  16. Om sensoren fortsatt ikke kommer på nett, sjekk generert fil på minnepenn «add wifi» og sammenlikne SSID sensoren finner mot SSID som er lagt inn.
  17. Sensoren kommer ikke på kablet nett
  18. Sjekk portåpninger – se systemarkitektur dokument
  19. Sjekk at nettverkspunkt er aktivert
  20. Forsøk med en annen kabel
  21. Sjekk at kabel står godt i
  22. Koble sensoren på et rom hvor sensoren fungerer fra før
  23. Forsøk og koble mot pc for å se om du kommer på nett
  24. Ta kontakt med IKT dersom det lyser 12 røde lys i sensoren og den fortsatt ikke kommer seg på nett. Da har sensoren strøm, men ikke nett.