Hva betyr sikkerhetsmodus?

Endret Tue, 20 Jun 2023 ved 09:19 PM

For at varmestyringen skal fungere så er Sensio kontrolleren avhengig av å jevnlig motta temperatur oppdateringer. Etter 5 timer så vil det bli sendt ut en melding (krever aktivt abonnement og verifisert nummer/epost) om at varmestyringen antageligvis ikke fungerer slik den er tiltenkt.


Et rom kan kun gå inn i sikkerhetsmodus klokken 07:00 eller 19:00, om et rom gjør det så betyr det Sensio kontrolleren ikke har mottatt en eneste temperaturmelding siden forrige sjekk. Det vil si at om et rom går i sikkerhetsmodus klokken 19:00 så har det ikke kommet noen temperaturmeldinger siden klokken 07:00. Med andre ord så har det gått en plass mellom 12 og 23timer og 59min siden siste temperatur melding kom til kontrolleren.


Når et rom er i sikkerhetsmodus så betyr det at rommet ikke lengre reguleres av temperaturen, i istedenfor så skrus varmen av og på i intervaller. Disse intervallene velges fra xSetup (elektriker), men er standard på i 10 min og av i 50 min, det betyr at på sommeren så kan det bli veldig varmt, mens på vinteren så unngås det at noe fryser. Blir det foretatt en opplasting i xSetup (Elektrikeren gjør endringer i prosjektet) så forventes det at feilen er rettet og derfor blir sikkerhetsmodus avbrutt. Det vil eventuelt gå nye 12 til 23 timer og 59 min før rommet går i sikkerhetsmodus om feilen ikke er rettet.


Typiske årsaker til at et rom går i sikkerhetsmodus kan være: 

  • Termostaten sender ikke syklisk sin temperatur. Ved veldig stabil temperatur så sender den ingenting og rommet kan med det gå i sikkerhetsmodus
  • Termostaten er tom for batteri
  • Det er ikke lest inn mottakskvalitet slik at termostaten ikke vet hvordan den kan få sendt kontrolleren sin melding om den ikke når den direkte. (Dette kan fungere periodevis, da den akkurat klarer å fange opp noen)
  • Termostaten er ikke satt opp til å sende temperaturverdi. Sender den sjalte kommandoer så forstår ikke kontrolleren det.
  • En aktuator som er satt opp til å rute signalet er strømløs/med feil, slik at termostaten ikke får sendt sin melding til kontrollerenNB! ved justering av sikkerhetsmodus intervallet så tenk på at vannbåren varme fort trenger 5 min bare for å åpne ventilen før det begynner å gå varme i det heletatt. Det vil derfor være nødvendig med lengre på interval på vannbåren varme i forhold til elektrisk varme.

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene
CAPTCHA-verifisering er obligatorisk.

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen